X

Ανακοίνωση Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (2ΠΑΣΕΠΠΕ) για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ανακοίνωση

Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (20ΠΑΣΕΠΠΕ)

για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

 

 

 

Το σύνθημα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την ανάγκη για την ορθολογική διαχείριση του Περιβάλλοντος, με τον παράλληλο και αναγκαίο σεβασμό στη φύση και την ταυτόχρονη προσπάθεια των κοινωνιών για Βιώσιμη Ανάπτυξη. Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που θεσμοθετήθηκε πριν από 41 χρόνια από τη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε., έχει ως στόχο την παγκόσμια ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για θέματα περιβάλλοντος.

 

Η προσπάθεια για την επαναδιαμόρφωση του αναπτυξιακού μοντέλου των σύγχρονων κοινωνιών, διέρχεται μέσα από τη διαδικασία της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης. Η πολυσυζητημένη «πράσινη οικονομία», που συνοδεύεται με φιλικότερες για το περιβάλλον τεχνολογίες, περισσότερες και πιο καλοπληρωμένες δουλειές, στηρίζεται, αφενός, στην εκπαίδευση και, αφετέρου, στην διαδικασία συνεχούς ενημέρωσης και πληροφόρησης για το περιβάλλον, κοινωνός της οποίας θα πρέπει να είναι κάθε εταιρία, κάθε πολίτης της χώρας μας και ιδιαίτερα η νεολαία. Η χώρα μας είναι ένας τόπος με τεράστιο φυσικό πλούτο. Είναι ένας πλούτος που οφείλουμε να τον αξιοποιήσουμε, προστατεύοντάς τον, παράλληλα, με στόχο τη διασφάλιση της δυνατότητας των μελλοντικών γενεών, να απολαύσουν ένα υγιές και αρμονικό περιβάλλον.

 

Ο ΠΑΣΕΠΠΕ δραστηριοποιείται σε αρκετές δράσεις ευαισθητοποίησης, αλλά, και εκπαίδευσης ανθρώπινου δυναμικού, με στόχο να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, σε ένα περιβάλλον κρίσης και αβεβαιότητας. Μέσα από Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα, και με την συνεπή στήριξη των μελών του, ο Σύνδεσμός μας, δίνει και αυτός την μάχη του για την επόμενη γενιά. Για την περαιτέρω ευαισθητοποίηση της επιχειρηματικής κοινότητας, εκπροσωπεί το μοναδικό Ευρωπαϊκό θεσμό Βραβείων Περιβάλλοντος στην Ελλάδα, επιβραβεύοντας τις «Άριστες Επιχειρήσεις» για τα βιώσιμα προϊόντα και υπηρεσίες που παρέχουν, για τις σωστές πρακτικές που ακολουθούν και για την συνεχή συμβολή τους στη βιώσιμη ανάπτυξη.

 

Είναι πεποίθησή μας ότι, η προσπάθεια αξιοποίησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για το περιβάλλον και την Πράσινη Ανάπτυξη, αλλά, και η αξιοποίηση του εγχώριου ιδιωτικού τομέα σε συνεργασία με δημόσιους φορείς και οργανισμούς, μπορούν να καταστούν η κινητήριος δύναμη και άξονας, που θα βοηθήσει την χώρα στην έξοδο από την κρίση. Καταλύτης των δράσεών μας, είναι και η συμμετοχή της Πολιτείας, θεσπίζοντας ένα ορθολογικό θεσμικό πλαίσιο, ώστε, ο παραγωγικός ιστός της χώρας, να επενδύσει, δημιουργώντας πλούτο σε ένα βιώσιμο και καθαρό περιβάλλον. Ο ΠΑΣΕΠΠΕ, και περισσότερα από 100 μέλη που εκπροσωπεί, διέπονται από κοινές αρχές και αξίες για την Βιώσιμη Ανάπτυξη. Αυτή είναι η στρατηγική μας για την Ελλάδα. Αυτή είναι η υποχρέωση και παρακαταθήκη για το μέλλον μας, για το μέλλον της νέας γενιάς.