X

Ευρωπαϊκή στρατηγική για τα πλαστικά σε μια κυκλική οικονομία: ο καθορισμός των κατάλληλων συνθηκών πλαισίου.

Ευρωπαϊκή στρατηγική για τα πλαστικά σε μια κυκλική οικονομία: ο καθορισμός των κατάλληλων συνθηκών πλαισίου.


Τα μέλη της FEAD χαιρετίζουν τη δημοσίευση της στρατηγικής για τα πλαστικά ως ένα βήμα προόδου για το σχεδιασμό ενός νέου οράματος για τα πλαστικά, ως μέρος της μετάβασης σε μια κυκλική οικονομία.

Το προσωρινά συμφωνημένο πακέτο κυκλικής οικονομίας θα συμβάλει βεβαίως και με τον καθορισμό νομικά δεσμευτικών στόχων για την ανακύκλωση και την εκτροπή από τους χώρους υγειονομικής ταφής.

Η μετατροπή του οράματος μιας νέας οικονομίας πλαστικών στην πραγματικότητα θα απαιτήσει ενωμένες προσπάθειες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας πλαστικών.

Τα πλαστικά προϊόντα πρέπει να σχεδιάζονται για ανακύκλωση, όχι μόνο θα βελτιώσουν τα οικονομικά αλλά και την ποιότητα της ανακύκλωσης πλαστικών. Επιπλέον, πρέπει να πραγματοποιηθούν επενδύσεις για την καινοτομία και την επέκταση της ικανότητας συλλογής, διαλογής και ανακύκλωσης σε επίπεδο ΕΕ.

Η βιομηχανία μας είναι διατεθειμένη να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες επενδύσεις εάν υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα που θα εξασφαλίζουν σημαντική απορρόφηση ανακυκλώσιμων πλαστικών.
Αυτό έχει γίνει ακόμη πιο επείγον από την απαγόρευση που έχει αναγγελθεί στις εισαγωγές ορισμένων ρευμάτων αποβλήτων και περιορισμούς των προτύπων από την Κίνα.

Η ισχυρή ζήτηση για ανακυκλωμένα πλαστικά μπορεί να βασιστεί μόνο σε συγκεκριμένες δεσμευτικές ενέργειες, συνοδευόμενες από οικονομικά μέτρα για τη γεφύρωση του χάσματος τιμών που πλήττει τα πλαστικά από τα ανακυκλωμένα. Τέτοιου είδους συγκεκριμένα μέτρα πρέπει να αναπτυχθούν. Εάν όχι, διατρέχουμε τον κίνδυνο να διατεθούν αποτελεσματικά τα ταξινομημένα απόβλητα.

Οι συμφωνίες εθελοντικής βιομηχανίας που συμβάλλουν στην καλύτερη απορρόφηση των ανακυκλωμένων πλαστικών είναι ευπρόσδεκτες, αλλά δεν αποτελούν τη βάση για μια ισχυρή, μακροπρόθεσμη ευρωπαϊκή αγορά, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για καινοτομίες

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ
Στρατηγική για τα Πλαστικά: Προκλήσεις και ευκαιρίες για ανακύκλωση , θα οργανωθεί την 27η Φεβρουαρίου, 16.00 - 18.30, στις Βρυξέλες. Η εκδήλωση οργανώνεται σαν ΦΟΡΟΥΜ της FEAD. Για να εξασφαλίστε μία θέση στην εκδήλωση, παρακαλώ εγγραφείτε κάνοντας κλικ https://tinyurl.com/yba2qfnx