X

Ελληνικά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον 2011-2012

                                                                                                 



                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                               

 

                                             

 

              

 

Ελληνικά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον

της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 2011-2012

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

 

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής προτάσεων για τις εταιρίες που επιθυμούν να διεκδικήσουν

μια υποψηφιότητα στα Ευρωπαϊκά Βραβεία

 

 

Για τέταρτη συνεχή φορά, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (20ΠΑΣΕΠΠΕ), υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,  συντονίζει τη διοργάνωση των Ελληνικών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο την αξιολόγηση και βράβευση των εταιριών που διακρίνονται ως προς τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις. Μέσω της διοργάνωσης δίνεται η δυνατότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις να διακριθούν ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες της Ευρώπης.

 

Στα Ευρωπαϊκά Βραβεία, οι υποψήφιες επιχειρήσεις μπορούν να διαγωνισθούν σε τέσσερις κατηγορίες βραβείων, εφόσον έχουν προταθεί από ανάλογο διαγωνισμό σε εθνικό επίπεδο:

 

Α. Βραβείο Οργάνωσης και Διοίκησης (20Management award for sustainable development)

Β. Βραβείο Προϊόντος (20Product Award for sustainable development)

Γ. Βραβείο Διεργασίας (20Process award for sustainable development)

Δ. Βραβείο Διεθνούς  Επιχειρηματικής Συνεργασίας (20International Business Cooperation award

for sustainable development)
 

 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι επιχειρήσεις που έχουν έδρα στην Ελλάδα και ανήκουν στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα.  Στον δημόσιο τομέα, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνοι οι επιχειρήσεις Δήμων, Νομαρχιών ή κρατικών φορέων και όχι ο ίδιος ο δημόσιος φορέας. Επίσης, οι Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί (20ΜΚΟ) δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα Βραβεία. Η κάθε επιχείρηση μπορεί να υποβάλλει πρόταση για κάθε κατηγορία Βραβείου, συμπληρώνοντας το αντίστοιχο έντυπο. Η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2011, ενώ τα σχετικά έντυπα του διαγωνισμού διατίθενται μέσω της ιστοσελίδας του ΠΑΣΕΠΠΕ (20www.paseppe.gr).

 

 

            Από το 2005, οπότε και ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήρθε στην Ελλάδα, έχουν διακριθεί για τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις πολλές ελληνικές επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, έχουν βραβευθεί οι ακόλουθες εταιρίες: ALDEMAR HOTELS SPA, AIR LIQUIDE HELLAS ΑΕΒΑ, COCO-MAT, COMPOST HELLAS Ο.Ε, EFG EUROBANK  ERGASIAS,  FRIGOGLASS, GEOMORPH, INTERAMERICAN, PISCINES IDEALES, SUNWING RESORT KALLITHEA, VODAFONE ΠΑΝΑΦΟΝ ΑΕΕΤ, ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΩΝ Α.Ε, ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε., ΒΙΒΕΧΡΩΜ Α.Ε., ΕΛΒΑΛ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε., ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε., ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε., ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. και ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΑΪΡΙΔΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε.  

 

Υπενθυμίζεται ότι τα Ευρωπαϊκά Βραβεία (20EUROPEAN BUSINESS AWARDS FOR THE ENVIRONMENT) ξεκίνησαν το 1987 και λαμβάνουν χώρα κάθε 2 χρόνια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι επιχειρήσεις έχουν δικαίωμα συμμετοχής, μόνο εάν έχουν προταθεί από θεσμοθετημένα βραβεία στη χώρα που εδρεύουν.

 

Τα κριτήρια αξιολόγησης των επιχειρήσεων έχουν αναπτυχθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος. Την Επιτροπή αξιολόγησης απαρτίζουν εκπρόσωποι φορέων του Κράτους, της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και κυρίως του Ιδιωτικού Επιχειρηματικού Τομέα με γνώση και αποδεδειγμένη εμπειρία σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης, τα ονόματα και οι ιδιότητες των οποίων θα ανακοινωθούν ακριβώς μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ώστε να διατηρηθεί το αδιάβλητο της διαδικασίας με απόλυτη διαφάνεια.


Την επικοινωνία και την προώθηση του θεσμού και την οργάνωση των τελετών απονομής των βραβείων επιμελείται από το 2006 η Connective WorldGroup Southeastern Europe.         

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ απευθυνθείτε στο site του ΠΑΣΕΠΠΕ www.paseppe.gr και στην επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Ε. www.ebae.eu ή επικοινωνήστε με τον κ. Μ. Βασιλόπουλο στο τηλ. 6943470281, email: info@paseppe.gr, ή την κα Ελένη Πολυχρονοπούλου (20Αντιπρόεδρο ΠΑΣΕΠΠΕ) στο τηλ. 210 4060000, emailinfo@paseppe.gr.

 

 

Υπεύθυνος Τύπου

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΣΕΠΠΕ

Ο ΠΑΣΕΠΠΕ (20Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος) αποτελεί το σωματείο – φορέα των επιχειρήσεων του κλάδου Προστασίας του Περιβάλλοντος. Μέλη του Συνδέσμου, που σήμερα ξεπερνούν τα 70, είναι, σύμφωνα με το καταστατικό, όλα τα νομικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Προστασίας του Περιβάλλοντος.  Κύριοι σκοποί του ΠΑΣΕΠΠΕ είναι η διαφύλαξη και η προαγωγή των κοινών επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του, στα πλαίσιο της εξυπηρέτησης του κοινωνικού συνόλου, και η αναγνώριση και κατοχύρωση των δικαιωμάτων αυτών, καθώς και η προβολή και η βελτίωση του θεσμικού πλαισίου, που διέπει την άσκηση και ανάπτυξη των δραστηριοτήτων όλου του φάσματος προστασίας Περιβάλλοντος, ταυτόχρονα με την προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας προς τις ρυθμίσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (20www.paseppe.gr).