X

Προκρίθηκαν οι εταιρίες που θα διεκδικήσουν μια διάκριση στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον

                                                                                                          

                                                    

                                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ελληνικά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον

της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 2011-2012

      
Προκρίθηκαν οι εταιρίες που θα διεκδικήσουν μια διάκριση στα Ευρωπαϊκά Βραβεία


 

 

 

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης των Ελληνικών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον 2011-2012, προκρίθηκαν, μετά από σχετική διαδικασία αξιολόγησης, οι ελληνικές επιχειρήσεις που διακρίνονται για τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις. Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011, συγκλήθηκε η αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης, προκειμένου να εξετάσει τις προτάσεις των εταιριών που δήλωσαν συμμετοχή για τη φετινή βράβευση. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (20ΠΑΣΕΠΠΕ), που συντονίζει για τέταρτη συνεχή φορά την απονομή των Ελληνικών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνεργασία με εκπροσώπους φορέων της Πολιτείας, κλαδικών και επιστημονικών φορέων, αξιολόγησαν τις συμμετοχές και ανέδειξαν τις εταιρίες που θα έχουν τη δυνατότητα να προταθούν και να διακριθούν ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες της Ευρώπης, μέσω του θεσμού των European Business Awards for the Environment.

 

Οι τρεις κατηγορίες στις οποίες διαγωνίστηκαν οι υποψήφιες επιχειρήσεις είναι:

 

Α. Βραβείο Οργάνωσης και Διοίκησης (20Management award for sustainable development)

Β. Βραβείο Προϊόντος (20Product Award for sustainable development)

Γ. Βραβείο Διεργασίας (20Process award for sustainable development)

Δ. Βραβείο Διεθνούς  Επιχειρηματικής Συνεργασίας (20International Business Cooperation award

for sustainable development)

           

Οι εταιρίες που προκρίθηκαν για τις περιβαλλοντικές τους δράσεις και θα συμμετάσχουν στα EUROPEAN BUSINESS AWARDS FOR THE ENVIRONMENT είναι οι εξής, κατ’αλφαβητική σειρά:

            Στην πρώτη κατηγορία: ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΕΗ, BSH ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ, VITEX

            Στη δεύτερη κατηγορία: FRIGOGLASS, NANOPHOS, ROLCO-VIANIL, VITEX

            Στην τρίτη κατηγορία: ΑΡΓΩ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, AMALIA HOTELS

            Στην τέταρτη κατηγορία: J&P AVAX

Η τελική κατάταξη των εταιριών για την απόσπαση του 1ου, 2ου 3ου και 4ου Βραβείου στην κάθε κατηγορία θα ανακοινωθεί επίσημα στην Τελετή Βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2012 στην Αθήνα.

           

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ απευθυνθείτε στο site του ΠΑΣΕΠΠΕ www.paseppe.gr και στην επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Ε. www.ebae.eu ή επικοινωνήστε με τον κ. Μ. Βασιλόπουλο στα τηλ. 6943470281, 6943470281, email: info@paseppe.gr, ή την κα Ελένη Πολυχρονοπούλου (20Αντιπρόεδρο ΠΑΣΕΠΠΕ) στο τηλ. 210 4060000, emailinfo@paseppe.gr.

 

Υπεύθυνος Τύπου, 18/01/2012

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΣΕΠΠΕ

Ο ΠΑΣΕΠΠΕ (20Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος) αποτελεί το σωματείο – φορέα των επιχειρήσεων του κλάδου Προστασίας του Περιβάλλοντος. Μέλη του Συνδέσμου, που σήμερα ξεπερνούν τα 70, είναι, σύμφωνα με το καταστατικό, όλα τα νομικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Προστασίας του Περιβάλλοντος.  Κύριοι σκοποί του ΠΑΣΕΠΠΕ είναι η διαφύλαξη και η προαγωγή των κοινών επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του, στα πλαίσιο της εξυπηρέτησης του κοινωνικού συνόλου, και η αναγνώριση και κατοχύρωση των δικαιωμάτων αυτών, καθώς και η προβολή και η βελτίωση του θεσμικού πλαισίου, που διέπει την άσκηση και ανάπτυξη των δραστηριοτήτων όλου του φάσματος προστασίας Περιβάλλοντος, ταυτόχρονα με την προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας προς τις ρυθμίσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (20www.paseppe.gr).