X

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΣΕΠΠΕ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα 28 Μαρτίου 2012

 


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 


Ο ΠΑΣΕΠΠΕ είναι υποχρεωμένος να καταγγείλει τη συνέχιση αντισυνταγματικών και παράνομων ρυθμίσεων που προωθεί η Κυβέρνηση στη Βουλή με το άρθρο 228 του ΝΣ του Υπουργείου Ανάπτυξης και αφορούν την άσκηση τεχνικών επαγγελμάτων.

 



Αναφερόμενοι ειδικότερα σε διπλ. Μηχανικούς παρατηρούμε ότι με ακατανόητους και αντιεπιστημονικούς ορισμούς η Κυβέρνηση εισαγάγει διακρίσεις που απαγορεύονται από τις Οδηγίες 2006/123/
EC και  2005/36/ΕC ,παρακάμπτει τις δεσμεύσεις του Μνημονίου για την αναθεώρηση των περιορισμών σε δραστηριότητες των νομοθετικά κατοχυρωμένων επαγγελμάτων, καταργεί αυθαίρετα διατάξεις του ν.642234, αδιαφορεί για επαγγελματικά περιγράμματα των Πολυτεχνείων και εν τελεί ασεβεί προς τις συνταγματικές διατάξεις που αναφέρονται σε επαγγελματικές ελευθερίες. Και όλα τούτα για να εξυπηρετήσει σύμφωνα με την παρ. 10 του άρθρου 5 του επίσης αντισυνταγματικού ν.39822011 συντεχνιακά συμφέροντα ορισμένων ειδικοτήτων διπλ. Μηχανικών σε βάρος πλήθους άλλων ειδικοτήτων και εξειδικεύσεων αλλά και με παραβίαση. κάθε ορθολογισμού και επιστημονικής δεοντολογίας.

 



Ο ΠΑΣΕΠΠΕ καλεί τους βουλευτές να υπερασπισθούν το επιστημονικό επάγγελμα του διπλ. Μηχανικού και να απαιτήσουν την εφαρμογή του ορισμού της μηχανικής όπως ειδικότερα διατυπώνεται από τον ΟΟΣΑ, παράλληλα με την απαίτηση θέσπισης της τεχνικής ιεραρχίας που επιβάλλεται από τους Κώδικες για τα τεχνικά επαγγέλματα, που διακρίνουν τους πανεπιστημιακούς μηχανικούς, τους τεχνολόγους μηχανικούς, τους τεχνίτες και τους χειριστές εγκαταστάσεων και προσδιορίζουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες.

 

 

  

Είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε ως εκπρόσωποι των στελεχών και των τεχνικών των Εταιριών μελών μας, ότι θα καταγγείλουμε αρμοδίως κάθε νομοθετική ρύθμιση που προσβάλλει συνταγματικά τους δικαιώματα, ενώ συγχρόνως δεν εξυπηρετεί το Δημόσιο συμφέρον και τροχοπεδεί την ανάπτυξη της χώρας.

 

 

 

Με τιμή,

Για τον ΠΑΣΕΠΠΕ

                                                  

Χρήστος Δρακόπουλος                                                                Κωνσταντίνος Κρεμαλής

Ο Πρόεδρος                                                                                 Ο Γενικός Γραμματέας