X

Συμμετοχή του ΠΑ.Σ.Ε.Π.ΠΕ. στην έκθεση και στο Ecoforum της ECOTEC 2013

Δελτίο Τύπου 

Αθήνα 2 Μαΐου 2013

Συμμετοχή του ΠΑ.Σ.Ε.Π.ΠΕ. στην έκθεση και στο Ecoforum της ECOTEC 2013

 

 

Πραγματοποιήθηκε για ακόμ μια χρόνια η 6η Διεθνής Έκθεση «ECOTEC 2013 Τεχνολογίες Περιβάλλοντος και Φωτοβολταϊκά συστήματα», που διεξήχθη στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος από Πέμπτη 18 Μαρτίου έως Κυριακή 21 Απριλίου.

 

Η έκθεση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (20ΥΠΕΚΑ) και ο ΠΑ.Σ.Ε.Π.ΠΕ. συμμετείχε με περίπτερο και ημερίδα κατά την διάρκεια του Ecoforum..

Οι εταιρείες που συμμετείχαν στην έκθεση κάλυπταν το φάσμα των τεχνολογιών περιβάλλοντος. Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (20φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες, γεωθερμία, υδροηλεκτρικά), Ανακύκλωση, Διαχείριση απορριμμάτων, Διαχείριση αστικών και βιομηχανικών αποβλήτων (20υγρών, στερεών, αέριων), Αποκατάσταση περιβάλλοντος.

 

Παρά την δύσκολη περίοδο που διανύουμε το ενδιαφέρον των επισκεπτών ήταν σημαντικό και στοχευόμενο τόσο για τους εκθέτες όσο και για τον Σύνδεσμο ο οποίος διένειμε στους ενδιαφερόμενους ενημερωτικό υλικό σχετικά με τις δράσεις του Συνδέσμου και τις δραστηριότητες των Eταιρειών μελών του.

 

Κατά την διάρκεια του ECOFORUM την Παρασκευή 19 Απριλίου στον συνεδριακό χώρο της έκθεσης, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ημερίδα, που διοργάνωσε ο ΠΑΣΕΠΠΕ σε συνεργασία με το ΠΣΧΜ, με θέμα «ΣΔΙΤ & Πράσινα Σημεία Ανακύκλωσης».

 

Τον συντονισμό της ημερίδας ανέλαβε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΕΠΠΕ, κος Χρήστος Δρακόπουλος

 

Στο πάνελ συμμετείχαν οι κύριοι: Άρης Γκορόγιας – Β΄Αντιπρόεδρος ΠΑΣΕΠΠΕ, Βασίλης Αναλυτής – Γραμματέας ΠΣΧΜ, Κωνσταντίνος Αραβώσης – Πρόεδρος ΕΕΔΣΑ, Γιώργος Αρβανίτης – Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής ΕΕΧ, Αντώνης Γάκης - Μέλος Δ.Σ -Ε.Ε ΕΔΣΝΑ, Γιώργος Ηλιόπουλος - Μέλος Προεδρείου Αντιπροσωπείας ΤΕΕ, Φίλιππος Κυρκίτος – Πρόεδρος ΟΕΑ.  

 

Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των εισηγητών και επαγγελματιών του χώρου, εκπροσώπους φορέων και φοιτητών.

 

O ΠΑΣΕΠΠΕ, με την συμμετοχή του στην έκθεση Ecotec 2013, έδωσε το παρόν προάγοντας τις Εταιρείες – Μέλη του και ενημερώνοντας το κοινό σε θέματα Περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.