X

Απογραφή Συσκευών που Περιέχουν PCB

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : “ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ PCB”

Σας ενημερώνουμε ότι το ΥΠΕΚΑ ξεκίνησε να υλοποιεί ένα πολύ σημαντικό έργο που αφορά στην Απογραφή και Σύνταξη Καταλόγων συσκευών που περιέχουν PCB και στο Σχεδιασμό διάθεσης/ απολύμανσης. Το έργο αυτό πραγματοποιείται προκειμένου να μπορέσει η χώρα μας να ανταποκριθεί στις σχετικές με το ζήτημα αυτό υποχρεώσεις της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και για να διασφαλιστεί η προστασία του περιβάλλοντος από τις επιπτώσεις των PCB, λαμβάνοντας υπόψη ότι μέχρι σήμερα η ανταπόκριση των κατόχων PCB στις προαναφερόμενες υποχρεώσεις τους ήταν περιορισμένη.

 

Στο πλαίσιο αυτό το ΥΠΕΚΑ καλεί όλους τους κατόχους συσκευών/υλικών που περιέχουν PCB να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους όπως αυτές προκύπτουν από τη σχετική κοινοτική (20Οδηγία 96/59/ΕΚ) και εθνική νομοθεσία (20ΚΥΑ 7589/731/2000 και ΚΥΑ 18083/1098 Ε.103/2003) και να αποστείλουν άμεσα Δήλωση Καταγραφής των συσκευών και υλικών που περιέχουν PCB. Περισσότερες οδηγίες και την τυποποιημένη Δήλωση Καταγραφής θα βρείτε στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ (20www.ypeka.gr –ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ » ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ » ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ PCB).

 

Από 01/01/2014, οι Δηλώσεις δεν θα γίνονται πλέον δεκτές και οι κάτοχοι συσκευών/υλικών που περιέχουν PCB, θα ενταχθούν σε κατάλογο για επιλογή διενέργειας ελέγχων από τις αρμόδιες αρχές.