X

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Eπιστολή Γενικού Γραμματέα  Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Καθ. Κωνσταντίνου Αραβώση

 

Προς τον

Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ)

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε του ΠΑΣΕΠΠΕ,

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος για τις ευχές και να υπογραμμίσω ότι προσβλέπω σε μια διαρκή συνεργασία με τον Σύνδεσμό σας για την επίλυση των φλεγόντων θεμάτων της προστασίας του περιβάλλοντος.

Σημαντικά θέματα του περιβάλλοντος είχαν παραμεληθεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία, με χαρακτηριστικά παραδείγματα την παραπομπή ή την απειλή προς παραπομπή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παραβάσεις της Ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Ακόμα και η καθημερινότητα των στελεχών του Υπουργείου μας έχει υποβαθμιστεί από την έλλειψη βασικών υποδομών στα κτήρια, που στεγάζουν τις Υπηρεσίες μας. Αναφέρω ενδεικτικά την απουσία βοηθημάτων για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) σε πολλά από τα κτήριά μας.

Δεδομένης της ευαισθησίας της νέας κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού για τα ΑμεΑ, θα ήθελα να παρακαλέσω τα μέλη του Συνδέσμου σας, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, να αναλάβουν την κατασκευή κατάλληλης ράμπας για την είσοδο και έξοδο των ΑμεΑ στο κτήριο της Γενικής Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Πολιτικής στην οδό Πατησίων 147. Επίσης, θα ήθελα να διερευνήσετε τη δυνατότητα ανάληψης των εξόδων φύλαξης του κτηρίου της οδού Πατησίων καθώς και του κτηρίου της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας 11 για διάστημα 3 μηνών. Προτείνουμε η φύλαξη να εκτείνεται σε διάστημα 12ωρου, από τις 7:30 έως και τις 19:30 κατά τις εργάσιμες ημέρες.

Ευελπιστώντας στην θετική σας ανταπόκριση.

Ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων

Καθ. Κωνσταντίνος Αραβώσης

Το Δ.Σ. το ΠΑ.Σ.Ε.Π.ΠΕ. επεδέχθη την πρόταση της Γενικής Γραμματείας Φυσικού Περιβάλλοντος και καλούμε τα Μέλη μας που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε αυτό το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία του ΠΑ.Σ.Ε.Π.ΠΕ.