X

Πρόταση από Φαρμάκη για τα σκουπίδια

Σημαντικό βήμα προόδου, στο δυσεπίλυτο πρόβλημα των σκουπιδιών και της μόνιμης διαχείρισής τους, φαίνεται να έγινε χθες, σε τρίωρη συνάντηση που είχε στην Περιφέρεια ο Ν. Φαρμάκης με τον δήμαρχο Αιγιάλειας και συνεργάτες τους.
 
Στο τραπέζι της συζήτησης κατατέθηκαν όλα τα πιθανά σενάρια για το μέλλον, που περιελάμβαναν, τη σημερινή αναγκαστική λύση μεταφοράς των στερεών αποβλήτων στη Β.Ελλάδα, το γνωστό «αγκάθι» του κλειστού ΧΥΤΑ Αιγείρας και το προς ολοκλήρωση περιβαλλοντικό έργο του ΧΥΤΥ Παπανικολού.
 
Από τη συνεργασία των δύο πλευρών ιεραρχήθηκαν τα από δω και πέρα βήματα, από τα οποία- κατά πληροφορίες της «Π» - προκύπτει πως ίσως να μην απαιτηθούν καν στο τέλος. Η νέα περιφερειακή αρχή του κ.Φαρμάκη, κόμισε πρόταση ενός ευρύτερου σχεδιασμού για τα απορρίμματα, που θα περιλαμβάνει και την Αιγιάλεια, το οποίο και θα οδηγήσει στη μη χρήση σημερινών μέσων.
 
Η πρόταση έχει να κάνει με την κατασκευή μεγάλης Μονάδας Βιομηχανικής Διαλογής, σε επίπεδο σίγουρα Αχαΐας (αν όχι Δυτικής Ελλάδας), χωρίς να ανατρέπεται η υλοποίηση του εργοστασίου στο «Φλόκα» για Πάτρα, Αχαγιά, Ερύμανθο και Καλάβρυτα.
 
Βρείτε το πλήρες κείμενο της ιστοσελίδας https://dete.gr, εδώ