X

Τι προβλέπουν οι διατάξεις του αναπτυξιακού νομοσχεδίου για τις επενδύσεις και την περιβαλλοντική αδειοδότηση

Οι διατάξεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που συμπεριλαμβάνονται στο αναπτυξιακό διϋπουργικό νομοσχέδιο μειώνουν τη γραφειοκρατία και απλοποιούν την περιβαλλοντική αδειοδότηση χωρίς να δημιουργείται καμία έκπτωση στην περιβαλλοντική προστασία, επισημαίνει το αρμόδιο υπουργείο.

Το υπουργείο τονίζει πως στο πλαίσιο αυτού του νομοσχεδίου διαμορφώνεται ένα πλαίσιο ασφάλειας για τους επενδυτές και τους πολίτες, οι οποίοι θα μπορούν να εντοπίζουν σε ένα ψηφιακό χάρτη εάν οι δραστηριότητες που σκοπεύουν να ξεκινήσουν επιτρέπονται ή όχι.
 

Προθεσμία ενός μήνα θα έχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για να εγκρίνουν ή να απορρίψουν τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον εκσυγχρονισμό επιχειρήσεων. Αν η προθεσμία αυτή παρέλθει άπρακτη (και φυσικά αν η υπηρεσία κρίνει ότι δεν απαιτούνται πρόσθετοι ή διαφορετικοί περιβαλλοντικοί όροι σε σχέση με την υφιστάμενη εγκατάσταση), τότε η επιχείρηση θα μπορεί να προχωρήσει στις διαδικασίες εκσυγχρονισμού. Αυτό, μεταξύ άλλων, προβλέπουν οι διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό διϋπουργικό νομοσχέδιο το οποίο τέθηκε σήμερα σε διαβούλευση.

Το πλήρες κείμενο της ιστοσελίδας http://www.enikonomia.gr, μπορείτε να βρείτε εδώ