X

Περιφέρεια Αττικής | 6 αλήθειες για το Γραμματικό

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής της 16ης Οκτωβρίου, αναδείχθηκε δυστυχώς για μια ακόμη φορά η αδυναμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να προτείνουν μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση, ώστε να μπει άμεσα τέλος στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής. 

  • Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, δεν μπορούμε άλλο και δεν θέλουμε να θάβουμε σκουπίδια 

Η θέση της νέας Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής είναι ξεκάθαρη.  Η Αττική δεν αντέχει άλλο να θάβει σκουπίδια. Είναι μια επιλογή που υποβαθμίζει το περιβάλλον και επιβαρύνει τη δημόσια υγεία. Αν μπορούσαμε να κλείναμε σήμερα τη Φυλή, θα το είχαμε ήδη κάνει. 

  • Δεν μπορούμε να κλείσουμε αύριο τη Φυλή.

Η αλήθεια είναι πως η Αττική δεν είναι έτοιμη ακόμη να κλείσει τη Φυλή, γιατί αν συμβεί αυτό, το Λεκανοπέδιο θα πνιγεί στα σκουπίδια. Δυστυχώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος και δεν προχώρησε τα προηγούμενα χρόνια ένα εναλλακτικό μοντέλο διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, με ευθύνη των προηγούμενων Διοικήσεων. Χρειαζόμαστε λοιπόν ένα ρεαλιστικό χρονικό διάστημα  για να δημιουργηθούν οι απαραίτητες υποδομές, που θα μας επιτρέψουν να λειτουργήσει ένα άλλο, σύγχρονο μοντέλο διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της Αττικής. Ένα μοντέλο που θα μας επιτρέπει να μην θάβουμε πλέον χωρίς επεξεργασία σκουπίδια, αλλά θα δίνει προτεραιότητα στο να ανακυκλώνουμε και να θάβουμε μόνον το επεξεργασμένο υπόλειμμα. 

 

Βρείτε το πλήρες άρθρο της ιστοσελίδας dytikeattiki.g, εδώ