X

ΕΕΔΣΑ: Ο Μετασχηματισμός του Τομέα Διαχείρισης Αποβλήτων μέσα από την 4η Βιομηχανική Επανάσταση

Η συζήτηση είχε στο επίκεντρο τη νέα έκθεση της ISWA με τίτλο: How Industry 4.0 Transforms the Waste Sector και κύριο θέμα την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, που σχετίζονται με το διαδίκτυο των πραγμάτων (ΙοΤ), την ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων και τη ρομποτική στη διαχείριση των αποβλήτων.

Ειδικότερα παρουσιάστηκε από τον κ. Γ. Φιρφιλιώνη, ειδικό συνεργάτη του Α. Μαυρόπουλου Προέδρου της Διεθνούς Ένωσης Στερεών Αποβλήτων (ISWA), η τελευταία έκθεση της ISWA την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το πλαίσιο της συζήτησης έθεσε στην αρχή της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της ΕΕΔΣΑ Α. Κατσιάμπουλας παρουσιάζοντας τις στρατηγικές προτάσεις της ΕΕΔΣΑ για την επιτάχυνση εφαρμογής του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας στην Ελλάδα ενώ ακολούθησε συντονισμός της συζήτησης από τον δημοσιογράφο του
ecopress.gr κ. Α. Δεμερτζή.

Στην ενδιαφέρουσα συζήτηση συμμετείχαν εκτός από τον κύριο ομιλητή και τον Πρόεδρο της ΕΕΔΣΑ, ο Αντιπρόεδρος ΕΕΔΣΑ Γ.Ηλιόπουλος, ο Εντεταλμένος Αντιπρόεδρος για τη Bιομηχανική Συμβίωση Α.Λουκάτος, ο Γενικός Γραμματέας Α. Παπαδάκης, ενώ στην εκδήλωση συμμετείχε και ο πρ. Πρύτανης ΕΜΠ, πρ. Πρόεδρος ΕΕΔΣΑ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΕΕΔΣΑ καθ. Α. Ανδρεόπουλος.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Γεν. Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων του ΥΠΕΝ Κ. Αραβώσης.

Το άρθρο της ιστοσελίδας https://www.sofokleousin.gr/, μπορείτε να βρείτε εδώ