X

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΒΙΟ-ΒΑΣΙΣΜΕΝΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (BBI-JU)

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΒΙΟ-ΒΑΣΙΣΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (BBI-JU)

Στο πλαίσιο της δημοσίευσης της νέας προκήρυξης του BBI-JU για το 2020, το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ με την υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα, την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020, στην Αθήνα.

Βασικοί στόχοι της ημερίδας είναι:

  • Η παρουσίαση του Bio-based Industries Joint Undertaking (BBI-JU) και της πρόσκλησης του 2020 από εξειδικευμένα στελέχη του BBI-JU
  • Η παρουσίαση της εμπειρίας Ελληνικών φορέων που συμμετέχουν σε έργα ΒΒΙ-JU 
  • Η σύνδεση της Ευρωπαϊκής στρατηγικής για τη Βιο-οικονομία με εθνικές δράσεις για την υλοποίηση της Βιο-οικονομίας και συνολικά της Κυκλικής Οικονομίας στη χώρα

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στη Λ. Μεσογείων 119, στην Αθήνα. Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν, αλλά η ηλεκτρονική εγγραφή είναι απαραίτητη. Μπορείτε να εγγραφείτε συμπληρώνοντας τη φόρμα. Η ατζέντα είναι διαθέσιμη εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κ. Κατερίνα Παπαδούλη, Σύμβουλο Μεταφοράς Τεχνολογίας και Εθνικό Σημείο Επαφής για το Bio-based Industries Joint Undertaking στο email papadouli@praxinetwork.gr .

Θα αποτελούσε για εμάς ιδιαίτερη τιμή η συμμετοχή σας στην ημερίδα.

Με εκτίμηση,

Δίκτυο ΠΡΑΞΗ

 

 

 

 

 

Ποιοι είμαστε

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ ξεκίνησε από την ανάγκη σύνδεσης της έρευνας με την παραγωγή και εξελίχθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους οργανισμούς υποστήριξης της καινοτομίας και της μεταφοράς τεχνολογίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Διαθέτοντας 25ετή και πλέον εμπειρία και τεχνογνωσία, απασχολώντας περισσότερα από 30 στελέχη υψηλής ακαδημαϊκής κατάρτισης, με παρουσία σε 5 πόλεις της Ελλάδας και ισχυρά διεθνή δίκτυα συνεργατών, λειτουργεί ως σημείο αναφοράς της ερευνητικής κοινότητας σε θέματα μεταφοράς τεχνολογίας και αξιοποίησης ερευνητικών αποτελεσμάτων, παρέχοντας υψηλής προστιθέμενης αξίας υπηρεσίες σε ιδρυματικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο. Επιπλέον, υποστηρίζει καθημερινά την ελληνική βιομηχανία και επιχειρηματικότητα έντασης γνώσης με υπηρεσίες ενημέρωσης, δικτύωσης και συμβουλευτικής σε θέματα χρηματοδοτήσεων, προστασίας διανοητικής ιδιοκτησίας, επιχειρηματικής ευφυίας, και ανάπτυξης νέων προϊόντων / αγορών.

 

Το BBI-JU

Η μετάβαση στην Βιο-οικονομία είναι στρατηγική προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, και απαντά στην σταδιακή εξάντληση των ορυκτών πόρων, την κλιματική αλλαγή και την ανάγκη δημιουργίας κυκλικών συστημάτων παραγωγής και κατανάλωσης πρώτων υλών, ενέργειας και τροφίμων. Για να ενισχύσει αυτήν τη μετάβαση και να υποστηρίξει τους φορείς που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Βιο-οικονομίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμμετέχει στην νέα σύμπραξη βιο-βασισμένων βιομηχανιών στην Ευρώπη και χρηματοδοτεί καινοτόμα έργα για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών επεξεργασίας βιομάζας με σκοπό τη δημιουργία νέων ανταγωνιστικών βιο-προϊόντων.