X

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ: ΔΙΚΑΙΟ & ΝΕΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ: ΔΙΚΑΙΟ & ΝΕΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Green Deal – Clean Energy Package – Target Model

 

Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ και το Εργαστήριο Ενέργειας και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Τμήματος Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς συνδιοργανώνουν ένα Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο: Ενεργειακή Μετάβαση: Δίκαιο & Νέες Αγορές.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί 5, 7 & 9 Οκτωβρίου (17.00 – 21.00) με συνολική διάρκεια 12 ώρες και εισηγητή  

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης και  εξ αποστάσεως – είτε Live streaming είτε On demand.

Η μετάβαση του ενεργειακού συστήματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση προς έναν ψηφιακό, χωρίς ανθρακούχες εκπομπές και αποκεντρωμένο ενεργειακό εφοδιασμό δημιουργεί αδιαμφισβήτητα νέες προκλήσεις και ευκαιρίες, ενώ ο τρέχων μετασχηματισμός των ενεργειακών αγορών στην Ελλάδα εντείνει την ανάγκη άμεσης προσαρμογής των συμμετεχόντων για τη βέλτιστη αξιοποίηση των νέων δυνατοτήτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Εκπ. Πρόγραμμα θα εστιάσει στη σταδιακή εξέλιξη και τα βασικά χαρακτηριστικά της απελευθέρωσης του ενεργειακού κλάδου έως την πρόσφατη Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία (Green Deal), θα αναδείξει τις θεμελιώδεις αρχές αναδιάρθρωσης της εγχώριας χονδρεμπορικής αγοράς (Target Model), και θα αναλύσει τις κύριες ρυθμίσεις τόσο του εν ισχύ κανονιστικού πλαισίου σε όλο το ενεργειακό φάσμα όσο και της νέας δέσμης μέτρων “Καθαρή ενέργεια για όλους τους Ευρωπαίους” (Clean Energy Package) ιδίως ως προς τις ΑΠΕ και την ενδυνάμωση του ρόλου των καταναλωτών.

Η παρακολούθηση του Εκπ. Προγράμματος θα αποβεί πολλαπλά επωφελής για τον συμμετέχοντα, καθώς η ενέργεια αποτελεί ένα δυναμικό και πολυσχιδή κλάδο με σύγχρονες προκλήσεις, υπάρχει στοχευμένος προσανατολισμός της θεματολογίας στην ανάδειξη των κρίσιμων ζητημάτων εκ του σχετικού κανονιστικού πλαισίου και της συναφούς νομολογίας και γίνεται ανάπτυξη της θεματικής με βαθμιαία εμβάθυνση και χρήση περιπτωσιολογικών μελετών (case studies).

Περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με το αναλυτικό διάγραμμα ύλης, το κόστος και τους τρόπους παρακολούθησης μπορείτε να αντλήσετε εδώ, ενώ για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας στο 210 3678920 ή ηλεκτρονικά στο edu@nb.org