X

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Κ.ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΒΑΕ

8η Διαδικτυακή Τελετή Απονομής

των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον

 

Ημερομηνία : Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Διοργανωτές :

Γενική Δ/νση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ)

 

Χαιρετισμός Υπουργού Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη

 

Η 8η τελετή απονομής των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον φέρνει στο προσκήνιο τη συζήτηση για το μείζον θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος, ένα θέμα που αποτελεί ομολογουμένως ευθύνη όλων μας. Μια ευθύνη που δεν περιορίζεται μόνο απέναντι στο ίδιο το περιβάλλον  που μας φιλοξενεί, μας τρέφει, μας αναζωογονεί αλλά εκτείνεται επίσης απέναντι στις επόμενες γενιές στις οποίες έχουμε το χρέος να παραδώσουμε ένα περιβάλλον υγιές και βιώσιμο.

 

Η συζήτηση αυτή γίνεται δε περισσότερο κρίσιμη και αναγκαία στις μέρες μας κυρίως λόγω των συνθηκών που δημιουργούν διεθνώς τα φαινόμενα κλιματικής αλλαγής, κατατάσσοντας ψηλά στην ατζέντα ζητήματα όπως η αξιοποίηση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, η λελογισμένη χρήση των φυσικών πόρων όπως είναι το νερό, η μείωση της ρύπανσης από τα απορρίμματα κάθε μορφής και η αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας προς όφελος της βελτιστοποίησης της ποιότητας ζωής.

 

Στο πλαίσιο αυτό, το δέον είναι να προωθούμε φορείς και μεθόδους που μπορούν να αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτές τις προκλήσεις και να δημιουργήσουν την επιδιωκόμενη προστιθέμενη αξία.  

 

Κλείνοντας, θα ήθελα να συγχαρώ πρωτίστως τους νικητές για τη σημερινή τους διάκριση αλλά και όλους τους συμμετέχοντες που με την επιχειρηματική, διοικητική και Αυτοδιοικητική πρακτική τους – κυρίως στην χώρα μας την Ελλάδα – απέδειξαν ότι η οικονομική ανάπτυξη μπορεί να είναι και αειφόρος και περιβαλλοντικά βιώσιμη.

 

Θα ήθελα τέλος να συγχαρώ και τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους αυτή, η οποία αποτελεί πλέον θεσμό στον χώρο της προστασίας του περιβάλλοντος και της ανάδειξης καλών πρακτικών στον τομέα της οικονομικής περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και να ευχηθώ σε όλους καλή επιτυχία στο ιδιαιτέρως σημαντικό έργο σας.

 

Ο Υπουργός Εσωτερικών

Μάκης Βορίδης