X

Βράβευση της VEN Engineering στα Manufacturing Excellence Awards 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βράβευση της VEN Engineering στα Manufacturing Excellence Awards 2021

 

Η εταιρεία VEN Engineering βραβεύτηκε στην τελετή απονομής των μεγάλων βραβείων της Ελληνικής Βιομηχανίας, Manufacturing Excellence Awards 2021 με το Χάλκινο Βραβείο στην κατηγορία «Επενδύσεις και Στρατηγική – Σημαντική Παραγωγική Επένδυση» για τη «Νέα Μονάδα Επεξεργασίας Επικίνδυνων Αποβλήτων στη Ριτσώνα».

 

Η VEN Engineering, μέλος του Ομίλου εταιρειών V Group, δηλώνει δυναμικά την παρουσία της στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων και εξελίσσεται, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις των καιρών. Η εταιρεία επενδύει στο μέλλον επεκτείνοντας και αναβαθμίζοντας τις εγκαταστάσεις της που υποδέχονται επικίνδυνα απόβλητα σε πληθώρα κωδικών ΕΚΑ προς επεξεργασία για την παραγωγή εναλλακτικού καυσίμου και εναλλακτικής πρώτης ύλης.

 

Η νέα μονάδα της VEN Engineering αποτελεί μία από τις πιο σύγχρονες μονάδες διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. H εταιρεία επανασχεδίασε τις γραμμές παραγωγής εναλλακτικού καυσίμου, προμηθεύτηκε σύγχρονα μηχανήματα, βελτιστοποίησε τα στάδια επεξεργασίας και αυτοματοποίησε τη λειτουργία της εγκατάστασης. Η δυναμική αυτή επένδυση δημιουργεί την απαιτούμενη υποδομή για την επεξεργασία επικίνδυνων απόβλητων με στόχο την ανάκτηση ενέργειας σε ενεργοβόρες δραστηριότητες της βιομηχανίας και την παραγωγή εναλλακτικών πρώτων υλών για την τσιμεντοβιομηχανία, ζητήματα που κυριαρχούν στη διεθνή ατζέντα για την κυκλική οικονομία και την αειφόρο χρήση των φυσικών πόρων.