X

Δ.Τ. - Βράβευση της VEN Engineering στα Circular Economy Awards 2022

Πειραιάς, 25 Φεβρουαρίου 2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βράβευση της VEN Engineering στα Circular Economy Awards 2022

 

Η εταιρεία VEN Engineering βραβεύτηκε στην τελετή απονομής των βραβείων για την Κυκλική Οικονομία, Circular Economy Awards 2022, με το Χάλκινο Βραβείο στην κατηγορία «Επικίνδυνα Απόβλητα» για τη «Νέα Μονάδα Επεξεργασίας Επικίνδυνων Αποβλήτων στη Ριτσώνα».

 

Η VEN Engineering, μέλος του Ομίλου εταιρειών V Group, επενδύει δυναμικά στη λειτουργία σύγχρονων και αποδοτικών υποδομών ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων, με αναβαθμισμένες μεθόδους επεξεργασίας, αξιοποίησης και ανάκτησης για την παραγωγή εναλλακτικού καυσίμου και εναλλακτικής πρώτης ύλης.

 

Η νέα μονάδα της εταιρείας στη Ριτσώνα, αποτελεί μία από τις πιο σύγχρονες μονάδες διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. H εταιρεία επανασχεδίασε τις γραμμές παραγωγής εναλλακτικού καυσίμου, προμηθεύτηκε σύγχρονα μηχανήματα, βελτιστοποίησε τα στάδια επεξεργασίας και αυτοματοποίησε τη λειτουργία της εγκατάστασης. Η δυναμική αυτή επένδυση δημιουργεί την απαιτούμενη υποδομή για την επεξεργασία επικίνδυνων απόβλητων με στόχο την ανάκτηση ενέργειας σε ενεργοβόρες δραστηριότητες της βιομηχανίας και την παραγωγή εναλλακτικών πρώτων υλών για την τσιμεντοβιομηχανία, ζητήματα που κυριαρχούν στη διεθνή ατζέντα για την κυκλική οικονομία και την αειφόρο χρήση των φυσικών πόρων. 

 

Στόχος των εταιρειών του Ομίλου V Group είναι να δημιουργούν αξία μακροπρόθεσμα, διαμορφώνοντας αποτελεσματικές στρατηγικές σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης, αποδεικνύοντας υπευθυνότητα και δέσμευση για δράση προς ένα βιώσιμο μέλλον.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Άννα Μεντζελοπούλου, Υπεύθυνη Τμήματος Επικοινωνίας & Marketing

Τηλ.: 6951 84 44 77, Email: amentzelopoulou@vgroup.com.gr