X

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ - ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID-19

Ο ΠΑΣΕΠΠΕ ενημερώνει τα Μέλη του ότι βάσει της Πρόσκλησης 2/2020 του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ - ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID-19», δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε Μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων, βάσει ΚΑΔ, στο ειδικό Πρόγραμμα τηλεκατάρτισης με πιστοποίηση και εκπαιδευτικό επίδομα 600 ευρώ.

Aντικείμενο της πράξης αποτελεί η παροχή τηλεκατάρτισης σε  180.000 επιστήμονες – ελεύθερους επαγγελματίες για την αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων στον σύγχρονο ψηφιακό μετασχηματισμό.

 Επιλέξιμοι κλάδοι/επαγγέλματα – την αναλυτική λίστα των επιλέξιμων ΚΑΔ μπορείτε να βρείτε εδώ

  •  Δικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες ή με έμμισθη εντολή, καθώς και οι ασκούμενοι δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές
  • Μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων
  •  Γιατροί όλων των ειδικοτήτων (συμπεριλαμβανομένων οδοντιάτρων, ψυχιάτρων και λοιπού ιατρικού προσωπικού) 
  •  Οικονομολόγοι /Λογιστές ανεξαρτήτως τάξεως
  •  Εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων
  •  Ερευνητές ανεξαρτήτως ερευνητικού κλάδου

Τα αντικείμενα της τηλεκατάρτισης μπορείτε να βρείτε εδώ

Διάρκεια προγράμματος: Εκατό (100) ώρες με μέθοδο της ασύγχρονης* τηλεκατάρτισης

(*παρακολούθηση προγράμματος με μελέτη εκπαιδευτικού υλικού εντός εκπαιδευτικής πλατφόρμας σε χρόνο που επιθυμεί ο ωφελούμενος, οποιαδήποτε ώρα και ημέρα)

Εκπαιδευτικό επίδομα: 600€ (σε 2 δόσεις)

Πιστοποίηση: Παρέχεται Πιστοποίηση των γνώσεων και των δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης.

Διαδικασία υποβολής Αίτησης Συμμετοχής: Κάθε επιστήμονας – ελεύθερος επαγγελματίας (δυνητικά ωφελούμενος) θα πρέπει να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για  συμμετοχή στο πρόγραμμα, επιλέγοντας υποχρεωτικά ανάμεσα στις εξής εναλλακτικές διαδικασίες:

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Α

Να συμπληρώσει και να υποβάλει ο ίδιος σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω διαδικτύου, κάνοντας χρήση των κωδικών Taxisnet που διαθέτει, στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ https://elearning.yeka.gr   τη φόρμα «Ηλεκτρονική Αίτηση Συμμετοχής».

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Β

Να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για τη συμμετοχή του στη Δράση ως ακολούθως: Nα εξουσιοδοτήσει μέσω τυποποιημένης εξουσιοδότησης , απευθείας τον πάροχο κατάρτισης της επιλογής του, ο οποίος πρέπει να έχει συμπεριληφθεί υποχρεωτικά στο Μητρώο Παρόχων της Δράσης, προκειμένου ο πάροχος κατάρτισης,  κατ’ εντολή και για λογαριασμό του να συμπληρώσει και υποβάλλει την αίτηση συμμετοχής στο Πληροφοριακό Σύστημα  https://elearning.yeka.gr

 

Η προθεσμία υποβολής της εκδήλωσης ενδιαφέροντος των ωφελουμένων με την Διαδικασία Α και Β αρχίζει την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 και λήγει την Πέμπτη 16 Απριλίου και ώρα 23:59.

 

Την αναλυτική πρόσκληση μπορείτε να βρείτε εδώ

Ιστοσελίδα Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ Υπουργείου Εργασίας: https://www.epiteliki-ergasias.gov.gr/index.php/prokirykseis-proskliseis/46-prosklisi-tilekatartisi-2

Υποβολή αίτησης: https://elearning.yeka.gr

E-mail επικοινωνίας: prosklisi2_2020@mou.gr